26 de juny 2023 Corporatiu

Trobada de joves professionals del control extern espanyol

València, 26 de juny de 2023.- Del 21 al 23 de juny ha tingut lloc la Trobada de joves professionals del control extern espanyol, organitzada pel Tribunal de Comptes al Centre d’Estudis Polítics i Constitucionals de Madrid i en la qual han participat més de 40 joves de totes les institucions de control extern (ICEX) de l’estat. Entre ells, hi va estar la tècnica de gestió auditora de la Sindicatura Amparo Melero, qui durant els tres dies va assistir a les ponències i va participar als tallers on s’abordaren els reptes del present i el futur del control extern.

La trobada fou inaugurada per la presidenta del Tribunal de Comptes, Enriqueta Chicano, i comptà com a primera ponent amb la catedràtica i filòsofa Adela Cortina. Durant els tres dies que durà, es succeïren les aportacions des de diferents camps, que portaren a interessants debats sobre temes com l’aplicació de les noves tecnologies en la fiscalització, l’ús de les xarxes socials a les institucions de control extern, la integritat i l’ètica en el sector públic o l’ús de la intel·ligència emocional en les administracions públiques.

El programa incloïa també un col·loqui amb l’alta direcció de les institucions on sortiren temes com la innovació tecnològica, els reptes de futur o la importància de la comunicació als ICEX. Un novedòs exercici d’intercanvi d’experiència i coneixement intergeneracional en el quan participaren la presidenta del Tribunal de Comptes i els membres del plenari i que va donar bon compte del talent, la curiositat, l’entusiasme i l’energia del joves.

Uns dies intensos de treball i anàlisi sobre el futur i el present de les institucions de control extern que culminaren amb una reflexió conjunta sobre les conclusions de la trobada en un divertit format “Pasapalabra” i un vídeo resum, on també intervé la representat de la Sindicatura, Amparo Melero, que són bons exemples del dinamisme de les noves generacions de professionals del control extern.


Per a conéixer tots els temes tractats, feu clic ací: Programa Trobada de joves professionals del control extern espanyol

Per a vore imatges, vídeos i intercanvi d’impressions, visiteu el Diari de les trobades publicat a LindedIn