28 juny 2023 Corporatiu

Reunió de coordinació dels presidents dels Òrgans de Control Extern Autonòmic i del Tribunal de Comptes

València, 28 de juny de 2023.- El síndic major, Vicent Cucarella, ha assistit hui a Madrid a la reunió semestral de coordinació dels presidents dels Òrgans de Control Extern Autonòmics (OCEX) i del Tribunal de Comptes. Una sessió de treball presidida per Enriqueta Chicano, presidenta del Tribunal de Comptes, i en la qual també ha participat la consellera i presidenta de la Secció de Fiscalització, Mª Dolores Genaro Moya.

Els màxims representants de les institucions de control extern han compartit els avanços i resultats de les fiscalitzacions previstes durant el període 2022 i 2023. A més, durant la trobada han tractat els resultats de les últimes reunions de coordinació en els àmbits autonòmic i local. En aquest sentit, s'han compartit els detalls d'algunes fiscalitzacions conjuntes com, per exemple, la de la digitalització del sistema educatiu en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) que està previst finalitzar en 2024.

La presidenta del Tribunal de Comptes ha agraït la col·laboració i implicació dels OCEX i ha destacat que la cooperació i col·laboració existent entre les institucions de control extern espanyoles permet continuar avançant en fiscalitzacions conjuntes que ofereixen una visió global dels sectors públics autonòmics i locals.