23 novembre 2022 Corporatiu

La síndica Marcela Miró, una de les protagonistes del llibre “16 pioneras valencianas frente a las adicciones”, assisteix al acte de reconeixement i a la presentació de l’obra

València, 23 de novembre de 2022.- La síndica Marcela Miró va ser una de les 16 dones protagonistes de l’acte homenatge de reconeixement pel seu treball en l’àmbit de la lluita contra les addiccions, que va tindre lloc el passat dilluns al Palau de l’Exposició. Un encontre en el qual es va presentar el llibre “16 pioneras valencianas frente a las adicciones”, editat per la Universitat de València i elaborat amb els testimonis d’aquestes dones.

L’acte, organitzat per la Unitat d’Informació i Investigació Social i Sanitària de la Universitat de València, dirigida pel catedràtic Juan Carlos Valderrama, fou presentat pel regidor de Salut i Consum de l’Ajuntament de València, Emiliano García. Al seu discurs, el regidor va posar en valor l’aportació d’aquestes dones a la societat valenciana, en tant que foren capdavanteres des de diversos àmbits en el tractament dels trastorns addictius. Entre d’altres, Marta Rodríguez i Consuelo Guerri en investigació bàsica; Amparo Sánchez i Carmina Palau en Unitat Clínica Adictiva; Carmela Moya i Marcela Miró en gestió pública; Pepa Gómez en treball social; Leonor Cano i Mercedes Sánchez en administració; així com professores i investigadores de renom internacional de les universitats de València i professionals de les ONG.

L’homenatge comptà amb la presència del secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho; la secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, i la vice-rectora d’Igualtat de la Universitat de València, Helena Rausell.