10 juny 2021 Corporatiu

La importància de l’avaluació de les polítiques públiques de desenvolupament sostenible i altres temes d’interés al nou número de la revista Auditoría Pública

València, 10 de juny de 2021.- Ja està disponible per a la seua lectura i descàrrega el nou número de la revista Auditoría Públicael mitjà d’expressió dels Òrgans de Control Extern Autonòmics (OCEX). La que és ja la 77ª edició d’aquesta publicació quadrimestral inclou, entre d’altres interessants articles, com el que tracta de la importància de que les Institucions de Control Extern (ICEX) puguen dur a terme actuacions d’avaluació dels programes i polítiques públiques en matèria d’objectius de desenvolupament sostenible a nivell regional, nacional i local; el dedicat a la fiscalització del compliment de la perspectiva de gènere en els pressupostos públics; el que explica una part de la història de la fiscalització i descentralització en el 90é aniversari de la proclamació de la II República o el dedicat al necessari control de la gestió pública després de la pandèmia.

Auditoría Pública ha sigut, des dels seus inicis, una publicació oberta a la participació no sols dels tècnics de les institucions fiscalitzadores, sinó també d'altres professionals experts en la matèria. Açò ha fet més interessant i enriquidora l'oferta de continguts de la revista, tot oferint diferents perspectives sobre el control de la gestió pública. Un fet constatable també en aquest número, el qual, a més a més, presenta una renovada maquetació que el fa més atractiu i millora la seua llegibilitat.

La que fou la primera revista dedicada a l’auditoria pública a l’estat espanyol va nàixer en la primavera de 1995 amb la finalitat de promoure la reflexió, l'anàlisi i l'intercanvi d'experiències i s’ha consolidat com la publicació de referència en la matèria. En 2020 es va commemorar el seu 25é aniversari amb l’edició d’un número especial que recopila els articles guardonats amb el premi anual que atorga aquesta revista des de 1997, escollit entre tots els publicats en els tres números que s’editen cada any.