19 febrer 2020 Corporatiu

El síndic major, Vicent Cucarella, participa en la XII Setmana de l’Economia a Alzira

València, 19 de febrer de 2020. El síndic major de comptes de la Comunitat Valenciana, Vicent Cucarella, ha participat un any més en la Setmana de l’Economia a Alzira, que en la seua XII edició ha inclòs en el programa una taula redona sobre “El potencial de l’àmbit comunicatiu en l’economia”. Moderada per la periodista Clara Castelló, junt al síndic major hi han intervengut Joan Llinares (director de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana), Empar Marco (directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació) i Bernardo Guzmán (director de la Cadena Ser Comunitat Valenciana).

El síndic major, qui ha centrat la seua intervenció en la comunicació i divulgació de l’economia, ha ressaltat la necessitat de “fer accessibles els termes econòmics, per complexos que siguen”, emprant un vocabulari senzill que arribe a una majoria de la ciutadania. Cucarella ha destacat el treball de la Sindicatura en aquest sentit, que en els últims anys ha adoptat la pràctica d'incloure un breu resum de cada informe, amb l'objectiu d'ajudar a la seua comprensió entre els periodistes, diputats i ciutadans interessats per la feina realitzada per l'òrgan fiscalitzador. Alhora, ha parlat de la seua experiència divulgant els problemes del model de finançament autonòmic o de la falta de sostenibilitat de l'economia actual.

Durant la taula redona s'han posat en valor el pes econòmic del món de la comunicació, la importància de tindre una ciutadania ben informada i el perill de les notícies falses. El síndic major ha destacat el poder dels mitjans de comunicació per a definir quina és la "finestra" per la que es mira la realitat i, en conseqüència, per a fer visible només una visió de l’economia i de la societat. “Si moguérem esta finestra o simplement ampliàrem el focus, ens adonaríem que el subsistema econòmic és sols una part d'un gran ecosistema, al què està danyant greument en l'actualitat”, ha afirmat Cucarella.

La Setmana de l’Economia d’Alzira s’ha convertit en una cita ja consolidada que ofereix a l’empresariat i a la ciutadania un espai de reflexió i d’engegada d’accions tant des del sector públic com del privat.