La Sindicatura de Comptes lliura el X Premi Mestre Racional a Jordi Vila i Vila pel seu treball sobre polítiques pressupostàries 

- La síndica Marcela Miró destaca la importància i aposta de la Sindicatura de Comptes per continuar impulsant la investigació dins de l'àmbit de l’auditoria

València, 15 de febrer.- La síndica Marcela Miró i el Subdirector General del Banc Sabadell, Jaime Matas, han lliurat el X Premi “Mestre Racional”, instituït per la Sindicatura de Comptes, a Jordi Vila i Vila pel seu treball Endeudamiento e inversiones en las haciendas locales valencianas. ¿Existe un ciclo político presupuestario?

Aquest guardó, que convoca la Sindicatura de Comptes amb el patrocini del Banc Sabadell, busca impulsar la investigació financera dins de l'àmbit acadèmic, i la seua aplicació a l’auditoria del sector públic, ja siga estatal, regional i/o local.

L’acte ha tingut lloc en la seu del Banc Sabadell a València i també hi han assistit el síndic Antonio Mira-Perceval i altres representants de l’entitat financera com el Director de Xarxa Comercial València i Balears, Juan Merino; el Director Regional Horta i Ribera, Rafael Ros; el Director de Banca d’Empreses de València, Eduardo Solís i el gerent d’Administracions Públiques, Francisco Lisarde. A més de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, juntament amb altres membres de la Corporació municipal, i Alejandro Cerdá, en representació de la UNED.

La síndica Marcela Miró ha ressaltat, durant la seua intervenció, la importància i aposta de la Sindicatura de Comptes per a “continuar impulsant la investigació dins de l'àmbit de l’auditoria pública amb treballs com el premiat en aquesta convocatòria” i ha agraït al Banc Sabadell el seu recolzament a aquesta iniciativa de la Sindicatura.

Per la seua banda, el premiat, Jordi Vila va agrair el suport financer a la investigació i va esbossar els principals eixos del seu treball; un estudi en el qual analitza els pressupostos d’una mostra de 147 municipis valencians durant dues dècades i presta especial atenció als determinants de l’endeutament local i la seua relació amb el cicle polític.

Jordi Vila i Vila, autor del treball guanyador, exerceix, actualment, com a cap de servei d’Economia i Hisenda en l’Ajuntament d’Alzira i com a professor de Teoria Econòmica en la UNED (Centro Tomás y Valiente Alzira). És llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de València, llicenciat en Dret per la UNED i doctorat, amb la qualificació d'excel·lent cum laude.

El Premi “Mestre Racional” va ser instituït en 1995 amb motiu del desé aniversari de la creació de la Sindicatura de Comptes. Amb el patrocini del Banc Sabadell i una dotació econòmica de 6.600 euros, es destina a treballs inèdits que versen sobre un tema d’investigació relacionat amb diferents matèries referides al sector públic estatal, regional i/o local. Al premi es poden presentar tesis doctorals o treballs acadèmics.
NOTA A REDACTORS EN CAP I PERIODISTES

Per a qualsevol aclariment o major informació, la premsa haurà de contactar amb Ramón Pedrosa, de Minister Media, que gestiona la comunicació de la Sindicatura de Comptes, en el telèfon 672129922, o en el correu electrònic ramon@ministerofm.com.
Sindicatura de Comptes, C/ Sant Vicent, 4 - 46002 València
Tel. +34963869300 - Fax +34963869653 - sindicom@gva.es